Artikelen

21.08.2018 Inspectie scherpt controles op kleine thuiszorgorganisaties aan

De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, ook wel IGJ genoemd, gaat de controles op kleine thuiszorgaanbieders verscherpen. Volgens de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd laat de kwaliteit van deze kleine thuiszorgaanbieders vaak te wensen over.

Veel nieuwe zorgaanbieders zonder ervaring

Maandelijks komen er honderden, nieuwe thuiszorgaanbieders bij. Volgens de IGJ beginnen veel van deze kleine zorgorganisaties zonder enige kennis van de eisen en kwaliteitsregels. Dit stelt de IGJ vast, wanneer zij deze kleine, nieuwe bedrijven beoordeelt. Ook volgens de Telegraaf zien zorgverzekeraars een “wildgroei” van nieuwe, kleine zorgbedrijfjes die regelmatig zonder ervaring thuiszorg leveren. En dat moet veranderen, zo stelt de Consumentenbond.

Wet toetreding zorgaanbieders

De Consumentenbond beschuldigde de IGJ er kortgeleden van dat zij te weinig ingrijpen bij thuiszorgorganisaties die ondermaats presteren. Volgens de reactie van de IGJ komen deze kleine, nieuwe thuiszorgorganisaties pas in beeld wanneer zij al enige tijd zorg leveren. Hier gaat verandering in komen door de nieuwe wet; de Wet toetreding zorgaanbieders. Deze wet bevat regels in verband met de uitbreiding van het toezicht op nieuwe zorgaanbieders. De wet verplicht nieuwe zorgaanbieders om zich vooraf te melden.

 

Onze zorgdiensten

Woont u in Genemuiden? Wenst u particuliere thuiszorg op niveau? Kies dan voor thuiszorg Genemuiden van Zuster Jansen. Mogelijkheden van 24-uurs zorg, zorg bij Alzheimer, nachtzorg en terminale thuiszorg. Kijk op deze website.

NIEUWS & ARTIKELEN
  • Wij kregen zorg op niveau!
  • Moeder kreeg 24-uurs zorg op maat!
  • Wij zijn fantastisch geholpen door Zuster Jansen