Nieuws

21.08.2018 Caroline Tensen wil meer aandacht voor dementie met liveprogramma

Caroline Tensen wil meer aandacht voor dementie, aangezien deze hersenziekte één op de vijf mensen treft. Dat wil Tensen bereiken door een liveprogramma uit te zenden bij AVROTROS op NPO 1 in samenwerking met patiënten, familieleden, artsen, onderzoekers en Alzheimer Nederland.

Het liveprogramma krijgt de naam “Herinneringen voor het leven” en staat stil bij dementie. Tensen gaat tijdens het programma in gesprek met artsen, patiënten en bekende Nederlanders om meer begrip en informatie te krijgen over de hersenziekte.

Bij de patiënten worden thuis opnames gemaakt. Vervolgens gaan ze deze reportage, samen met hun familieleden, terugkijken in de studio. Tijdens het liveprogramma krijgen de deelnemende families de kans om dierbare herinneringen te vereeuwigen. Denk hierbij aan een persoonlijk lied, sieraad, schilderij of filmpje.

Ook praten artsen en onderzoekers met Tensen over het ontstaan van de hersenziekte. Zij geven tijdens het liveprogramma veel informatie over de hersenziekte en de stand van zaken rond het onderzoek naar dementie.

Het liveprogramma “Herinneringen voor het leven” zal op woensdag 3 oktober te zien zijn bij AVROTROS op NPO 1.

Onze zorgdiensten

Woont u in Genemuiden? Wenst u particuliere thuiszorg op niveau? Kies dan voor thuiszorg Genemuiden van Zuster Jansen. Mogelijkheden van 24-uurs zorg, zorg bij Alzheimer, nachtzorg en terminale thuiszorg. Kijk op deze website.

NIEUWS & ARTIKELEN
  • Wij kregen zorg op niveau!
  • Moeder kreeg 24-uurs zorg op maat!
  • Wij zijn fantastisch geholpen door Zuster Jansen